Kossmann.dejong ontwerpt inrichting museum

Kossmann.dejong ontwerpt inrichting museum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-04-2009

Het Nederlandse ontwerpbureau Kossmann.dejong uit Amsterdam heeft de prijsvraag gewonnen voor de tentoonstellingsinrichting van het nieuwe Nationaal Maritiem Museum in Helsingor, Denemarken. Het spectaculaire museum met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter is ontworpen door het bekende Deense architectenbureau BIG.

Het museum wordt gevestigd in een oud droogdok op steenworp afstand van slot Kronborg, beter bekend als het slot van Shakespeare’s Hamlet en inmiddels benoemd tot UNESCO World Heritage Site. Voor het nieuwe museum heeft Kossmann.dejong een ruimtelijke reis bedacht met als titel ‘Seafever’.

Zeemonsters
In Seafever wordt niet alleen de maritieme geschiedenis van Denemarken op een beeldende en aangrijpende manier verteld, maar komen ook universelere thema’s aan bod zoals de angst voor het onbekende, het verlangen naar verre landen en zee-thema’s als zeemonsters, tatoeages, scheurbuik. De tentoonstelling wordt een wandeling door een multimediale omgeving met vele verhalen vanuit vele perspectieven.

Juryrapport
Uit het juryrapport: “A nicely composite of dramaturgy of emotions and moods. A pronounced focus on the use of images in order to tell stories without words……. We think that Kossmann.dejong has the strongest point, both in relation to the public appeal, concrete storytelling and innovative form of presentation compared to what has otherwise been seen in Denmark”.

Herinrichting museum
Kossmann.dejong weet de laatste tijd meer buitenlandse prijsvragen te winnen. Zo werken zij op dit moment
aan de uitvoering van hun ontwerp voor één van de vijf themapaviljoens voor de Wereldexpo 2010 in Shanghai (ca. 15.000 vierkante meter). En zij hebben recentelijk de opdracht gekregen voor de herinrichting van het Florence Nightingale Museum in Londen. De verwachte opening van het Maritiem Museum Helsingor is najaar 2011.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.