Kossmann.dejong ontwerpt vernieuwde Wonderkamers

Nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt vernieuwde Wonderkamers

Door: Petra Starink | 27-02-2019

Na een gedeeltelijke vernieuwing is Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag weer open voor publiek. De Wonderkamers is een permanente, interactieve tentoonstelling voor jong en oud. Door middel van een avontuurlijke museumgame ontdekken bezoekers op een laagdrempelige en actieve manier van alles over kunst, mode en architectuur. 

Ontwerp van Kossmann.dejong

Ook van deze derde vernieuwing is het ontwerp, net als de oorspronkelijke editie uit 2005 en een vernieuwing in 2013, gemaakt door Kossmann.dejong. Het minimuseum uit de middenruimte heeft plaatsgemaakt voor een knalgeel labyrint. De basis van het spelconcept is ongewijzigd, maar bezoekers worden dit keer uitgedaagd een eigen Wonderkamer te ontwerpen.

Wondergids

Met een tablet – de ‘Wondergids’ – komen de Wonderkamers helemaal tot leven. Deze Wondergids die de bezoekers in de dertien thematische Wonderkamers vrolijke spelopdrachten geeft, zorgt ervoor dat de bezoekers meer beleven en leren.

Labyrint Wonderkamers

In de centrale tentoonstellingsruimte, die is ingericht met schilderijen, sculpturen, foto’s, meubels, gebruiksvoorwerpen en mode, kiezen de spelers hun favoriete objecten. Geïnspireerd door deze kunst gaan de spelers in het nieuwe spannende labyrint, in het hart van de Wonderkamers, aan de slag om zelf een digitale veertiende Wonderkamer te ontwerpen. Die wordt aan het einde van de museumgame in het labyrint geüpload in de ‘Wonderwereld’, wat een spectaculaire audiovisuele groepservaring oplevert.

Vernieuwde Wonderkamers is te zien in het Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Openingstijden van van dinsdag t/m zondag.

Foto: Kossmann.dejong- Thijs Wolzak

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.