Kossmann.dejong wint Firm of the Year Award

Nieuws

Kossmann.dejong wint Firm of the Year Award

Door: Petra Starink | 16-08-2017

Ontwerpbureau Kossmann.dejong heeft de AAP 2017 Firm of the Year| Interrior Design Award gewonnen. De prijs werd toegekend door een 32-koppige jury van The American Architecture Prize, die Kossmann.dejong koos vanwege hun ontwerpkwaliteit. Vernieuwende projecten en een belangrijke bijdrage aan het vakgebied en de expertise in complexe opgave. The American Architecture Prize wordt jaarlijks uitgereikt in 3 categorieën: architectuur, landschapsarchitectuur & stedenbouw en interieurdesign.

Ontwerpen van narratieve ruimtes

Herman Kossmann zegt: ‘ Aan de vorm, functie en esthetiek die traditioneel met interieurontwerp geassocieerd worden, voegen wij een narratieve laag toe. We creëren ruimtes als sociale ontmoetingsplekken, waar alle zintuigen worden geprikkeld, en waar mensen naar huis gaan met iets dat verder gaat dan het aangename en het functionele”. “We zijn zeer vereerd met deze prijs. Niet alleen omdat het een blijk van waardering is voor ons eigen oeuvre, maar ook voor het hele vakgebied – het ontwerpen van narratieve ruimtes.”

De ontwerpbenadering van narratieve ruimtes vertaalt zich in de projecten die de komende maanden worden geopend:

Museum für Kommunikation in Bern

Via ‘communicatoren’, speciaal opgeleide museummedewerkers die vragen stellen, opdrachten geven en een gesprek aangaan met bezoekers, wordt communicatie tussen volstrekt vreemden gestimuleerd. Zo worden bezoekers uitgedaagd het onderwerp ‘communicatie’ te onderzoeken en tegelijkertijd in de praktijk te brengen.
Permanente tentoonstelling, open voor het publiek vanaf 19 augustus 2017.

De Canon van Nederland, Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Spectaculaire filmdecors van Nederlandse historische gebouwen vormen de setting van deze interactieve presentatie, speciaal ontwikkeld voor gezinnen en schoolkinderen als een onderdompeling in de Nederlandse geschiedenis. Deze reeks indrukwekkende scenes prikkelen het publiek om na te denken over het effect van de geschiedenis op ons dagelijks leven.
Permanente tentoonstelling, open voor het publiek vanaf 23 september 2017

Historisches Museum Frankfurt

In een reusachtige sneeuwbol wordt het verhaal van de stad Frankfurt vanuit verschillende perspectieven belicht via 8 spectaculaire, door kunstenaars ontworpen maquettes. Deze maquettes verbeelden clichés van de stad die tijdens interactieve workshops met inwoners van Frankfurt zijn gedefinieerd. Als bij een jukebox kunnen bezoekers selecteren welk cliché ze willen zien en een speciaal ontwikkelde robot plaatst deze in de sneeuwbol.
Permanente tentoonstelling, open voor het publiek vanaf 7 oktober 2017.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.