Kossmanndejong ontwerpt permanente tentoonstelling La Brea Tar Pits

Actualiteiten, Nieuws

Kossmanndejong ontwerpt permanente tentoonstelling La Brea Tar Pits

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-01-2023

Kossmanndejong is door de Natural History Museums of Los Angeles County (NHMLAC) geselecteerd voor het ontwerpen en ontwikkelen van de nieuwe tentoonstellingsruimtes en bezoekersbeleving voor La Brea Tar Pits. Dit deel van het museum is uniek in de wereld omdat het de enige paleontologische vindplaats in stedelijke gebied is waar ook nog actief onderzoek wordt gedaan.

Op La Brea Tar Pits worden al decennialang fossielen uit de ijstijd opgevist uit teerlagen. Op sommige plekken komen deze lagen letterlijk aan het oppervlak in de vorm van plassen van kleverig teer. De fossielen worden niet alleen gevonden maar ook hersteld, onderzocht en tentoongesteld. De collecties geven inzicht in de klimaatveranderingen in Los Angeles en op aarde gedurende de laatste 50.000 jaar van de geschiedenis.

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Directeur van de Natural History Museums of Los Angeles County (NHMLAC), Dr. Lori Bettison-Varga, geeft aan dat de grootschalige veranderingen voortkomen uit de ambitie om met het verhaal van de IJstijd meer begrip voor onze tijd nu bij te brengen. Onderwerpen als klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en het belang van wetenschappelijk onderzoek kunnen hiermee op een inspirerende manier aan een breed publiek onder de aandacht worden gebracht.”

Verder is hij blij dat Kossmanndejong zich bij het team heeft gevoegd om deze doelen te realiseren. “We waren onder de indruk van het uitnodigende portfolio met projecten die aan het denken zetten – projecten met wetenschappelijke, historische en locatie specifieke collecties waarbij de rol van de gemeenschap en co-creatie centraal staan in het ontwerpproces.”

Grootschalige herontwikkeling

Het hele Tar Pits complex in Hanock Park LA gaat op de schop en wordt herontwikkeld in samenwerking met een team van architecten en landschapsontwerpers onder leiding van architectenburo Weiss/Manfredi uit New York. Een meerjarig proces van publieke betrokkenheid, masterplanning en ontwerp, waarbij de teerputten, het park en het museum tot een coherent geheel worden omgetoverd.

Kossmanndejong vindt het zelf ook een grote eer en een uitdaging om deel uit te maken van een project waarin architectuur, landschap, ontwerp en programmering samen komen in een geïntegreerde bezoekerservaring.

Visualisaties door WEISS/MANFREDI eigendom van NHMLAC.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.