Voorkomen van koudebruggen

Voorkomen van koudebruggen

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-03-2014

Energiezuinig bouwen vraagt om koudebrugvrij bouwen. Koudebruggen verminderen de isolatiewaarde van een woning met zo’n 10%. Ze komen vooral voor bij bouwknopen, dit zijn aansluitingen tussen constructiedelen, zoals die tussen een geïsoleerde vloer en een gevel, en bij de fundering en het dak.

Xella introduceert de Koudebrugservice. Deze gratis service helpt architecten al in het ontwerpproces bij het voorkomen van koudebruggen. Bovendien levert Xella via de unieke Koudebrugservice algemene en projectspecifieke bouwdetails met Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton waarvan de psi-waarde (Ψ), het energieverlies door lineaire koudebruggen, al is berekend. Door deze waarden in te voeren in de EPC-berekening, valt de EPC van een bouwwerk tot 10% lager uit.

De Koudebrugservice is onderdeel van Xella’s aanpak voor energieneutrale woningbouw, ‘Let’s TALK 2020’. Om een energieneutrale woning te kunnen bouwen,  volgensde  Europese regelgeving verplicht per eind 2020  moet de gebouwschil ‘TALK’ zijn: Thermisch isolerend, Accumulerend, Luchtdicht en Koudebrugvrij.

Kijk hier voor meer informatie: talk2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.