KOW ontwerpt supermarkt voor Almere

KOW ontwerpt supermarkt voor Almere

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-02-2009

Architectenbureau KOW gaat een supermarkt ontwerpen voor Almere. Bij de winkel komen rondom een binnentuin 45 appartementen. De winkel in de wijk Noorderplassen West heeft een vloeroppervlak van 1500 m². Onder het complex komt een parkeergelegenheid.

Noorderplassen West is een waterrijk gebied en daarom is de supermarkt ook bereikbaar met de boot. Aan de achterzijde van het winkelcentrum ligt een steiger aan de Hoge Wetering.


Principles
Onder de naam Urban Valley is eigenlijk een stedelijke vallei in de Flevopolder ontworpen. Deze Urban Valley laat zien dat tegenstellingen in één ontwerp kunnen worden samengesmeed tot onvermoede kansen waarbij de ‘Almere Principles’ daadwerkelijk worden gerealiseerd: intiem wonen met een weids uitzicht. Door de supermarkt op te tillen worden de winkels beter ontsloten en is de waterkant voor iedereen toegankelijk.

De Urban Valley, het woon en winkelgebied van Noorderplassen West, ligt te midden van prachtige natuurlandschappen. Wonen in Urban Valley is de rust van de natuur binnen de directe nabijheid van stadse gemakken. Naar verwachting start de realisatie in 2010.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.