Kraaijvanger lanceert duurzaam woonconcept

Nieuws

Kraaijvanger lanceert duurzaam woonconcept

Door: Petra Starink | 31-05-2017

Met de concepttoren 360°, een duurzame woontoren, laat Kraaijvanger Architecs zien dat het nu al mogelijk is om aan een duurzame circulaire toekomst te bouwen. De toren combineert cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners. De toren werd gepresenteerd op de Provada die nog tot en met 1 juni wordt gehouden in de RAI Amsterdam.

Circulaire economie

Over de volle hoogte van de toren is een vertical-farm geïntegreerd die meer dan genoeg voedsel produceert voor de bewoners en de stadslucht zuivert. Met 90% C2C-gecertificeerde, materialen wordt gezocht naar wat technisch haalbaar is. De plannen gaan uit van de renovatie en hergebruik van een bestaand ontwerp van Kraaijvanger: de Rotterdam Building zal na een transformatie de plint van de 360° zijn, volledige sloop wordt zo voorkomen.

Kleinschalig wonen

De toren bestaat uit 8 segmenten van maximaal 32 appartementen. Acht buurten waar de mensen faciliteiten delen. Iedere buurt heeft een gemeenschappelijke verdieping met buitenruimte die in onderling overleg ingericht kan worden. Het appartement is 60m² en heeft 30m² aan gemeenschappelijke faciliteiten.Naast de gedeelde ruimtes delen alle bewoners de luxe faciliteiten op het dak en in de onderste vier lagen, zoals zwembad, sportruimte, werkplaats, en kantoren.

Concept

Het gaat hier om een concept maar de toren zou zo gebouwd kunnen worden. 90% van de benodigde materialen zijn beschikbaar met een C2C-certificaat en zelf vertical farming is een bewezen techniek. De energiehuishouding en luchtbehandeling zonder mechanische ventilatie is doorgerekend door Royal Hasskoning DHV.

Kraaijvanger Architects is nog tot en met 1 juni te vinden op de Provada bij het Transformatieplein, RAI Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.