Kraaijvanger ontwerpt stadhuis Vlaardingen

Kraaijvanger ontwerpt stadhuis Vlaardingen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-10-2009

Het architectenbureau Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam krijgt de opdracht voor het ontwerpen van het nieuwe stadhuis in Vlaardingen. Dat heeft de gemeente donderdagochtend laten weten. Het Ontwerp van Kraaijvanger Urbis kwam als beste uit de bus en wordt door de jury omschreven als klassiek tijdloos en ingetogen chique.

Het nieuwe stadhuis komt op de plek van het huidige stadskantoor op het Westnieuwland. De nieuwbouw wordt verbonden met het historische bestuurscentrum, het ‘oude’ stadhuis.

Aansluiting
Het ontwerp heeft volgens de jury een natuurlijke aansluiting met verleden, heden en toekomst. Kraaijvanger Urbis heeft het ambitieuze Programma van Eisen knap vertaald in ruimtelijke indelingen en verbindingen. Het ontwerp voldoet aan de gestelde eisen van duurzaamheid en functionaliteit.

De jury spreekt van een uitdagend atrium als verbinding tussen het stadhuis en het bestuurscentrum, ruim, transparant met een waardige uitstraling.

Selectie
De jury onder leiding van Huub de Graaff met de juryleden Mick Eekhout, Gerard Frishert, Tjerk Bruinsma, Hans Versluijs en Cees Kruyt zijn verantwoordelijk voor de selectie van de architect. Bewoners en gemeentemedewerkers mochten meepraten over het ontwerp van het gebouw.

De plannen van Kraaijvanger Urbis passen binnen het vastgestelde budget van 25 miljoen euro, zo blijkt uit berekeningen. Het nieuwe onderkomen van de gemeente moet in 2014 klaar zijn.

Bron: ANP     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.