Kraaijvanger ontwikkelt demontabele popzaal

Kraaijvanger ontwikkelt demontabele popzaal

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-01-2015

Het team van Popkantoor heeft bij de gemeente Rotterdam een innovatief plan ingediend om een poppodium te realiseren in het voormalige zwemparadijs aan de Maas. Architectenbureau Kraaijvanger heeft samen met Popkantoor een demontabele popzaal ontwikkeld met een capaciteit voor 1.100 bezoekers. Vanaf 2016 wil Popkantoor optredens verzorgen in deze speciale ambiance.

Onder de noemer Popkantoor@Tropicana kunnen muziekliefhebbers straks weer naar een middelgroot podium om talentvolle bands te zien. ‘Het zwemparadijs aan de Maas is een plek waar alles samen komt. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling’ zegt Dave Geensen initiatiefnemer van Popkantoor.

Samen met architectenbureau Kraaijvanger uit Rotterdam is er een demontabele zaal ontwikkeld. Het is een concept met veerkracht. In de voormalige discotheek Club Tropicana wordt ruimte gemaakt om er een doos-in-doos constructie in te bouwen. Binnen die geïsoleerde doos ervaren de bezoekers het allerbeste op het gebied van licht en geluid.

Demontabele doos

Alle 153 onderdelen van de doos zijn demontabel. Door een afsluitbaar balkon en een uitschuifbare tribune is het heel eenvoudig om een meer kleinschalige intiemere setting te creëren. Popkantoor wil 100 optredens per jaar organiseren en daarna kan de zaal worden ingepakt en ergens anders worden opgebouwd.

Bij de gemeente Rotterdam zijn 11 plannen ingediend voor een poppodium aan de Maas. Half februari wordt bekend of Popkantoor tot de beste drie plannen hoort. Na de tweede fase volgt in juni het definitieve advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). Daarna vindt besluitvorming in het college van B en W en de gemeenteraad plaats.

Fenixloods en Schieblock

In Rotterdam zijn op verschillende plekken nieuwe hotspots ontstaan. De Fenixloods en het Schieblock zijn hier voorbeelden van. Leegstand kan dienen als vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe initiatieven en creatieve ondernemers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.