Kraaijvanger wint Amerikaanse architectuurprijs

Nieuws

Kraaijvanger wint Amerikaanse architectuurprijs

Door: Petra Starink | 12-04-2017

Het duurzame Stadskantoor in Venlo, ontworpen door Kraaijvanger Architects heeft bij de Amerikaanse Architizer A+Awards een prijs ontvangen in de categorie beste Overheidsgebouwen, voor zowel de jury- als de publieksprijs. De uitreiking van deze architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week.

De Architzer A+Awards is een jaarlijkse architectuur- en designprijs die een platform biedt aan belangwekkende architectuur van over de hele wereld. De jury van de prijs bestaat uit meer dan 400 professionals uit de mode-, design-, tech- en architectuurwereld.

Cradle to Cradle

Het Stadskantoor ontworpen door Kraaijvanger Architects is  zoveel mogelijk ontwikkeld volgens de visie van cradle to cradle. De bureaustoelen zijn volledig recyclebaar, de vloerbedekking is gemaakt van gerecycled materiaal zoals plastic flessen en de groene gevel is een verticale tuin met vele soorten flora en fauna en zuivert daarmee de lucht van de weg en spoorbaan naast het gebouw. Binnen zijn er groene wanden die bijdragen aan de luchtvochtigheid, het zuurstofgehalte en de akoestiek.

Beeld: Kraaijvanger Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.