Kraan op NDSM terrein wordt design hotel

Kraan op NDSM terrein wordt design hotel

Nieuws
Door: Petra Starink | 31-05-2012

Kraan 13 op het NDSM terrein in Amsterdam  wordt een exclusief design hotel. Een bijzonder monument behouden  voor Amsterdam en toegevoegde waarde creeren, dat is het idee achter de ontwikkeling van de NDSM kraan door initiatiefnemer Edwin Kornmann . Hij is verantwoordelijk voor ontwikkeling en het ontwerp.

Monumentale en transparante  karakter

De NDSM kraan 13 staat midden op het bruisende NDSM festivalterrein te Amsterdam. De staat van onderhoud van de kraan is zeer slecht en om te voorkomen dat hij zal omwaaien wordt hij op professionele wijze eind 2012 geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een klein maar high end design hotel. Dit alles zonder het monumentale en transparante karakter van de kraan aan te tasten. Het project is een constructief technisch hoogstandje. De ontwikkeling zal aan de hoogste eisen moeten voldoen. De ontwikkeling kent haar gelijke niet vanwege de vormgeving, design en de vele (high tech) domotica toepassingen.

In de kraan komen 3 luxe suites, met eigen design / toegepaste kunst. De bestaande machinekamer boven in de mast wordt getransformeerd tot een van de drie kamers. Daarboven en daaronder worden twee kamers met hetzelfde volume maar dan volledig van glas toegevoegd. Het verschil tussen oud en nieuw is zodoende minimaal, maar helder afleesbaar. Elke kamer heeft een oppervlakte van 35m2, bestaande uit een leefruimte met badkamer en een entresol met slaapkamer. De suites hebben op 30‐50 meter hoogte een majestueus uitzicht. In het portaal van de kraan komt een kleine horecagelegenheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.