Kranen van handgeblazen glas

Nieuws, Producten

Kranen van handgeblazen glas

Door: Petra Starink | 15-04-2015

Op de Fuorisalone die tot 19 april in Milaan wordt gehouden toont Hansgrohe uit het designmerk Axor kranen van handgeblazen glas.

De handgemaakte armaturen zijn met ECAL, de universiteit van kunst en design in het Zwitserse Lausanne gemaakt. Basis van de kraan is het click-in-systeem dat Axor al eerder bedacht voor de Axor Starck V, de kraan die ook uit glas bestaat en vorig jaar in Milaan het levenslicht zag. Het bovenste glazen deel van de kraan kan van de romp worden afgenomen en kan ook in de vaatwasser.

Inspiratie door lotusblad

De designers zijn ‘losgegaan’ op de verschillende functies van een kraan.  Jordane Vernet ontwierp een kraan met geïntegreerde bekertjes voor drinkwatervoorziening, en Thomas Elliot Burns ontwierp een kraan die doorloopt in een glazen planchet met spiegel. Iris Adreadis liet zich inspireren door een lotusblad.

Verrassende ontwerpen

Waterdream is een programma van Axor waar designers de vrije hand krijgen om kranen en douches te ontwerpen. Dit levert verrassende ontwerpen op. Zo werd eerder een lampenkapdouche ontworpen, en een douchesysteem waarin de koperen zichtleiding als inspiratiebron gold. Ondanks de conceptuele gedachte blijkt het Waterdream-programma weldegelijk tot serieproducties te leiden. Eerder vormden de Waterdreams’ van Patricia Urquiola, Phoenix Design, de broers Bouroullec en Jean-Marie Massaud de opmaat tot geïntroduceerde en bekroonde Axor-collecties van de fabrikant.

Bron: Installatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.