KUBUS neemt BIMlink over

Actualiteiten, Nieuws

KUBUS neemt BIMlink over

Door: Marjolein de Wit - Blok | 30-08-2023

De overname van BIMlink door KUBUS biedt de mogelijkheid om de BIM platformen van beide bedrijven te integreren tot een ecosysteem om modelgebaseerd samenwerken te faciliteren gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk. BIMlink is voorlopig alleen in Nederland en België beschikbaar, maar zal later dit jaar wereldwijd uitgerold worden als onderdeel van het BIMcollab ecosysteem.

BIMlink levert Document Management oplossingen aan grote Nederlandse gebouwbeheerders zoals de TU Eindhoven, TU Delft, Wageningen University & Research, diverse ziekenhuizen, de Nationale Politie, Booking.com en meer.

Roy van der Velden, directeur BIMlink: “Wij zijn zeer ingenomen met deze overname. De producten van BIMlink en KUBUS sluiten perfect op elkaar aan en de internationale ervaring van KUBUS gaat helpen om onze groei ambitie waar te maken. KUBUS heeft daarnaast de slagkracht om de softwareontwikkeling te versnellen en onze dienstverlening naar klanten verder te professionaliseren.” Roy van der Velden gaat binnen KUBUS de rol van Director of Digital Twin Solutions vervullen.

KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van modelvalidatie geïntegreerd met BIM issue management, gekoppeld aan alle populaire BIM tools. Daarmee bedienen ze de internationale top van bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Erik Pijnenburg, directeur KUBUS BV: “Wat ons aantrok in BIMlink is het feit dat het BIM model centraal is gesteld bij de ontwikkeling van het geheel vernieuwde platform, wat modern document management mogelijk maakt, gebaseerd op BIM objecten. De combinatie met BIMcollab zal grote voordelen bieden aan onze gebruikers en workflows mogelijk maken die niet te vinden zijn bij traditionele alternatieven.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.