Kunst, cultuur en advies achter glas

Kunst, cultuur en advies achter glas

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-08-2008

Als pioniers van de creatieve bedrijvigheid in het Oliemolenkwartier te Amersfoort vestigt Architectenbureau Poolen zich volgend jaar in de oude zeep/lijm fabriek van Rohm and Haas in Amersfoort.

Poolen heeft een ontwerp gemaakt voor het volledige ensemble van oude en nieuwe gebouwen. Een inspirerende plek, met een stuk industrieel verleden, waar het bureau gaat samenwerken met creatieve partijen in kunst, cultuur en advies. Z33P.NL wordt een ontwerplaboratorium, een exporuimte en een kennis- en innovatiecentrum, maar ook een ontmoetingsplek met de stad.

Ensemble blijft intact
De twee bestaande hallen aan de linkerzijde op de kade bieden, waarschijnlijk over ruim een jaar, onderdak aan het Architectenbureau Poolen, en de daar al gevestigde kunstenaars Marisja Smit, Thijs Trompert en Sander van Mill.

Het aanzicht van het huidige ‘ensemble’ van drie gebouwen blijft daarmee vrijwel intact. De nieuwbouw op het terrein van de voormalige fabriek Rohm and Haas wordt grotendeels van glas. Het pand met enkele verdiepingen dat achter de hallen van architectenbureau Poolen en de kunstenaars verrijst, zal ongeveer 1.800 vierkante meter kantoor- en werkruimte omvatten voor ‘creatieve’ ondernemers en bedrijfjes.

Serieuze belangstelling
Hoe de gebouwen er uit gaan zien, wordt in overleg met de toekomstige huurders bepaald. Er is veel vraag naar van serieuze gegadigden. In Rohm en Haas is nu nog het poppodium De Kelder ondergebracht. Het is de bedoeling dat het poppodium verhuist naar het toekomstige Eemplein naast het Oliemolenkwartier.

Kijk voor meer info op de website.

Architectuur.nl plaatste eerder:
– Project kort: Z33P.nl, Amersfoort

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.