Kunstenaars als projectontwikkelaar

Kunstenaars als projectontwikkelaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-04-2008

De plannen van de gemeente Amsterdam voor de NDSM-Werf in Noord vallen verkeerd bij de kunstenaars die zich op deze broedplaats hebben gevestigd. Zij presenteren vrijdag daarom hun eigen plan.

De huidige gebruikers willen zelf gebouwen verwerven en de ontwikkeling en beheer van een buitenterrein in eigen hand houden. Ze hebben de hulp van Vastgoed Cultuur Fonds ingeroepen. Samen doen ze een beroep op minister Ronald Plasterk (Cultuur) om het gebied naast de status van Rijksmonument ook officieel te benoemen tot culturele bestemming.

Toekomstvisie
Verantwoordelijk wethouder Maarten van Poelgeest presenteerde onlangs de toekomstvisie voor het gebied dat hij met een aantal projectontwikkelaars heeft opgesteld. Doel is van de NDSM-Werf een centrum voor creatieve industrie te maken, met veel ondernemingen in deze bedrijfstak. Ook moeten er 3000 woningen verrijzen.

Het plan om de Vervako Scheepsbouwloods te verkopen aan woningbouwcorporatie De Principaal, lijkt de kunstenaars geen goed idee. Ze vrezen voor versplintering van de broedplaats.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.