Kunsthal 20 jaar

Kunsthal 20 jaar

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 23-10-2012

Hoon viel de Kunsthal ten deel toen het gebouw op 1 november 1992 zijn deuren opende voor het publiek. De kritiek betrof de sobere behuizing die architecten Rem Koolhaas en Fumi Hoshino tussen de Westzeedijk en het Rotterdamse Museumplein hadden ontworpen – ‘een gebouw met de allure van een sporthal’ (Henk Spaan), slecht gedetailleerd, gebruikersonvriendelijk en kil.

Ook het concept van een museum zonder collectie, een overslagbedrijf van ingehuurde exposities, werd als zielloos afgeserveerd. Al snel verstomde de kritiek en wist de Kunsthal zich een eigen en succesvolle plaats tussen de reguliere musea te verwerven met spraakmakende en vernieuwende exposities, en groeide ook de waardering voor de architectuur van het tweede grote gebouw dat OMA realiseerde, nu een wereldberoemd icoon.

Op donderdag 1 november 2012 bestaat de Kunsthal Rotterdam precies twintig jaar. Om dat te vieren, trakteert de Kunsthal haar publiek op een groots tentoonstellingsprogramma en een cultureel programma. Twee moderne kunsttentoonstellingen van topkwaliteit zijn te zien: ‘Maillol‘ en ‘Avant-gardes. De collectie van de Triton Foundation’. Ook te zien zijn de tentoonstellingen ‘Museum Minutes’, over nieuwe presentatievormen voor kunst, en de tentoonstelling ‘Hoera! 20 jaar KunstHAL’ die bezoekers meeneemt in de memorabele geschiedenis van de Kunsthal. Met uitgebreide aandacht voor het ontwerp en de bouw van de Kunsthal, inclusief commentaar van architect Rem Koolhaas. In deze tentoonstelling kan iedereen zijn persoonlijke verhalen en herinneringen aan de Kunsthal delen via webcam en op schrift.

In het weekend van 2-4 november is er een speciaal cultureel programma in de Kusnthal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.