Kunstzinnige zonwering wint Sign+ Award

Kunstzinnige zonwering wint Sign+ Award

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-11-2010

Het project CIOS Goes van bureau M2uur bv heeft de Sign+ Award Publieksprijs gewonnen. Dat heeft Sign+ Magazine, het vakblad voor de signing branche en organisator van de tweejaarlijkse award, bekend gemaakt. Een grote meerderheid koos uit tien genomineerde projecten het CIOS project als meest aansprekende sign-project.

Directeur Freekje Vervoord is zeer verheugd met het winnen van de publieksprijs. ‘Het oordeel van het publiek is in onze ontwerpvisie een van de belangrijkste factoren. Deze publieksprijs is voor ons een tastbare en eervolle waardering voor ons werk. We zien de prijs tevens als een aanmoediging om mooie en bijzondere projecten te blijven realiseren.’

M2uur bv ontwikkelde voor de nieuwbouw van het CIOS, de opleiding voor sportinstructeurs, in Goes een kunstzinnige invulling op de zonwering van de school. Het gebouw, ontwerpen door Rothuizen van Doorn ‘t Hooft Architecten, is rondom voorzien van ruim 300 verticale lamellen van 8 meter hoog. Naar een idee van concept artist Andra Küpers werden vijf gevelvullende prints ontworpen. De prints zijn opgebouwd uit fotografische beelden die zijn geabstraheerd tot stroken kleurblokken. Hierdoor ontstaat in eerste instantie een kleurrijk geheel. Pas vanaf een afstand en vanuit de juiste hoek wordt het grotere geheel gewaar. Op de zuid-, west- en oostgevel komen de onderdelen uit de triatlon aan bod als verbeelding van doorzettings- en uithoudingsvermogen. Op de noordzijde hebben twee beelden van tennissers rond de hoofdingang de functie van poortwachters.

De ontwerpen zijn uitgevoerd op stroken full-colour geprint en permanent hechtend vinylfolie. De stroken zijn aangebracht op de aluminium lamellen en kunnen in geval van schade makkelijk vervangen worden. Door te kiezen voor dit materiaal kon tegen een relatief gering budget een zeer opvallende toevoeging aan het gebouw worden gerealiseerd. Door de snelheid van productie en montage besloeg het gehele traject van ontwerp tot oplevering slechts twee maanden.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.