Kwaliteitsatlas Groene Hart gelanceerd

Kwaliteitsatlas Groene Hart gelanceerd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-03-2009

Tijdens het symposium ‘Het Groene Hart leeft!’ in Alphen aan den Rijn, heeft minister Cramer de Kwaliteitsatlas Groene Hart officieel gelanceerd. Urbanet heeft samen met de drie Groene Hart Provincies, de in het Groene Hart gelegen gemeenten en VROM de website voor de Kwaliteitsatlas Groene Hart gerealiseerd.

De website waarop de belangrijkste landschappelijke, cultuurhistorische en natuurlijke kenmerken van het Groene Hart worden beschreven en verbeeld, is hier voor iedereen toegankelijk. Cramer noemde de Kwaliteitsatlas een belangrijk instrument in haar streven naar een mooi Nederland.

De minister werkt, samen met provincies en gemeenten, aan mooie steden en landschappen, zuinig ruimtegebruik en minder verrommeling. Zo werkt de bewindsvrouw aan het opknappen van verouderde bedrijventerreinen, het beschermen van nationale landschappen en aan snelwegpanorama’s.

Inspiratie
De Atlas is ontwikkeld door de drie Groene Hart Provincies (Utrecht, Noord- en Zuid-Holland) en de in het Groene Hart gelegen gemeenten. Urbanet heeft een belangrijke rol gespeeld in het realisatieproces en bovendien is de ProjectToolkit ingezet. De minister prees de opstellers van de Atlas: ‘Mijn felicitaties met deze belangrijke stap.’

Volgens Cramer komt het er nu op aan dat de Kwaliteitsatlas daadwerkelijk wordt gebruikt door bijvoorbeeld bestuurders en ambtenaren bij vragen als: ‘wat maakt mijn gebied nou zo bijzonder?’ en ‘welke ontwikkelingen passen daar wel of niet bij?’ De Atlas moet daarbij dienen als bron van inspiratie.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.