Laatste hand aan wijk Enschede na vuurwerkramp

Actualiteiten, Nieuws

Laatste hand aan wijk Enschede na vuurwerkramp

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-12-2022

In de eerste week van december werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Weverij. Dit betreft een appartementengebouw met 116 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten uit Amsterdam. Als officiële handeling werd een plaat met hierop de logo’s van partners Gemeente Enschede, woningbelegger Vesteda en Koopmans Bouwgroep op een stalen ligger geschroefd. De eer was aan wethouder Jeroen Diepemaat van Gemeente Enschede, Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda en Ted Lanaras van High Garden B.V.

Op de locatie van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij (TETEM) realiseert Koopmans TETEM 3. Het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek wordt gerealiseerd. “Als Koopmans zijn we trots dat we deze bijdrage mogen leveren aan de wederopbouw van het ‘eigen’ Enschede”, aldus Hans Smit.

De oplevering van het appartementencomplex wordt medio 2025 verwacht. Vesteda zal de appartementen vervolgens verhuren onder de historiserende naam ‘De Weverij’. “De naam en het prachtige ontwerp van De Weverij doen recht aan de rijke historie van de locatie én de tragische vuurwerkramp die de wijk in mei 2000 trof. Op die identiteit kunnen straks 116 nieuwe bewoners van huurwoningen in het middensegment hun thuis en community bouwen”, aldus Pieter Knauff.

Appartementen

De appartementen worden gebouwd op twee bouwkavels die in bezit waren van High Garden. Deze organisatie is al vanaf 1996 bezig om het karakter van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij te behouden. Samen met Pi de Bruijn van de Architekten Cie. uit Amsterdam en met steun van de gemeente Enschede is dit deels al verwezenlijkt met de realisatie van Tetem 1 en 2 (ArtEZ).

De ontwikkeling en realisatie van zowel TETEM 3 als TETEM 4 gebeurt onder supervisie van Pi de Bruijn. Als stedenbouwkundige ontwierp hij destijds de wederopbouw van het Roombeek na de vuurwerkramp in 2000. Met deze laatste nieuwbouw is de wijk weer compleet.

Meer informatie via: https://www.hurenindeweverij.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.