Labyrint zonnebloemen bij entree Van Gogh

Evenementen, Nieuws

Labyrint zonnebloemen bij entree Van Gogh

Door: Petra Starink | 25-08-2015

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam komt er een labyrint van 125.000 zonnebloemen op het Museumplein. Het labyrint is op 5 en 6 september open voor het publiek. Het labyrint van 7.000 m2 beslaat bijna de helft van het Museumplein.

In het labyrint zijn drie Van Gogh inspiratiekamers ingericht, waar optredens zijn van singer-songwriters. Het Museumplein is komend weekend nog het toneel voor de Uitmarkt. Daarna worden de zonnebloemen in 3,5 dag neergezet. Vanaf een speciaal dek kunnen bezoekers het labyrint van bovenaf fotograferen.

Nieuwe entree

De nieuwe entree bevindt zich aan de kant van het Museumplein, net als bij de andere culturele instellingen op deze plek. De ingang aan de kant van de Paulus Potterstraat vervalt.

Het Van Gogh Museum is vanwege de officiële opening van het nieuwe entreegebouw op vrijdag 4 september gesloten. Vanaf zaterdag 5 september is het museum met de nieuwe entree aan het Museumplein vanaf 9 uur open voor publiek. De nieuwe entree bevindt zich aan de kant van het Museumplein, net als bij de andere culturele instellingen op deze plek. De ingang aan de kant van de Paulus Potterstraat vervalt.

Beeld: Van Gogh Museum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.