Lancering Archicad 27 op 27 september

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Lancering Archicad 27 op 27 september

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-09-2023

Op 27 september wordt Archicad 27 gelanceerd. Zoals aangekondigd in de roadmap, die Graphisoft in april lanceerde, zijn alle innovaties in Archicad 27 gericht op een meer naadloze BIM-ervaring voor architecten en bouwprofessionals. Zo kunnen Archicad-gebruiker rekenen op nieuwe ontwerpoplossingen, professionele visualisatietools en een verbeterde open, multidisciplinaire ontwerpsamenwerking inclusief projectmanagement-workflows.

Kubus licht zelf een stukje van de sluier op door vernieuwde en verbeterde opties alvast kort toe te lichten.

Ontwerpen

Ontwerpvarianten
De ontwikkeling, verkenning en presentatie van diverse ontwerpvarianten is een fundamenteel onderdeel binnen het ontwerpproces. De geïntegreerde beheerfunctie voor ontwerpvarianten in Archicad 27 biedt de mogelijkheid om ontwerpopties te evalueren en aan klanten te presenteren.

Distance Guides
Deze optie maakt het maatvast plaatsen en verplaatsen van elementen op een plattegrond eenvoudiger. Bijvoorbeeld door intuïtieve hulplijnen die de afstand tot omringende elementen weergeven.

Intelligente Tracker
In eerdere versies van Archicad bood de Tracker alleen hulp bij optellen en aftrekken. Met de nieuwe Intelligente Tracker kunnen trackerwaardes ook worden vermenigvuldigd of gedeeld. Verder is het invoerveld breder gemaakt, waardoor de volledige waarde beter te zien is.

Visualiseren

FBX-support
Archicad 27 biedt native ondersteuning voor de import en export van bestanden in FBX-formaat. Met behulp van deze FBX-support is eenvoudig animatie en rendering toe te voegen aan het model in software van derden. Dit is inclusief Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Daarnaast is via het FBX-formaat een reeks gratis en commerciële modellen te importeren uit online bibliotheken.

Gestroomlijnde Archicad-Enscape connectie
Enscape was tot voor kort alleen beschikbaar voor Windows. Voor deze versie van Archicad is ook een Archicad-Enscape plug-in beschikbaar voor MacOS. Hiermee kunnen Mac-gebruikers eveneens realtime visualisaties maken met de vernieuwde Archicad-Enscapeverbinding.

Samenwerken

IFC-certificering
Archicad 27 is IFC4-gecertificeerd. De IFC4-standaard bevordert de consistentie in gegevensuitwisseling en communicatie. OpenBIM-samenwerking vindt hierdoor nog efficiënter plaats.

MEP Modeler vernieuwd
De vernieuwde MEP Modeler is een eerste stap van een meerjarige ontwikkeling naar een volwaardige MEP-ontwerpoplossing binnen Archicad. De uitwisseling van modellen met externe MEP-ontwerpoplossingen is nu een tijdrovend proces. De MEP Modeler in Archicad 27 heeft een gestroomlijndere routing en een bijgewerkte gebruikersinterface.

Documenteren

Opmaak van interactieve Schedules
Archicad 27 biedt nieuwe en verbeterde opmaakmogelijkheden voor interactieve Schedules. Zo zijn er meer mogelijkheden om het uiterlijk van rapporten naar eigen hand te zetten in Schedules. Verder zijn projectberekeningen, lijsten en planningen rechtstreeks vanuit Archicad in de gewenste opmaak te publiceren.

Maak het mee

In navolging van de introductie op 27 september, organiseert Kubus op 28 september twee events:

Voor beide events geldt dat je afloop een opname per mail wordt verstuurd. Ook degenen die geen tijd hebben om fysiek te komen kunnen zich derhalve ook zonder problemen inschrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.