Lancering eerste groene vogeldak

Nieuws

Lancering eerste groene vogeldak

Door: Petra Starink | 11-09-2017

De toenemende verstedelijking binnen Nederland heeft een negatief effect op de leefomgeving van vogels. Door meer groen toe te passen, kunnen steden leefbaar blijven voor stadsvogels. Platte daken bieden bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden. Om dit potentieel te kunnen benutten heeft Sempergreen, in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro, het groene vogeldak ontwikkeld. De allereerste toepassing ervan is inmiddels onthuld op het kantoorgebouw ‘Acanthus’ van de ING in Amsterdam.

Groene vogeldak

Het groene vogeldak is een groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes. Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

Donatie

Wanneer het goed gaat met de vogels, dan gaat het goed met het groen.  Vogelbescherming Nederland werkt dan ook hard aan een beter leefbare stad voor vogels. Donaties zijn hierbij onmisbaar. Sempergreen steunt het werk van Vogelbescherming Nederland door 1 euro per verkochte vierkante meter vogeldak aan hen te doneren.  Zo zorgen zij er gezamenlijk voor dat het welzijn van vogels in de stad gewaarborgd blijft.

Fotografie: Sempergreen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.