Landelijk interieur in het Landhuis De Hoge Veluwe

Nieuws

Landelijk interieur in het Landhuis De Hoge Veluwe

Door: Petra Starink | 19-11-2018

Op 16 november heeft de bouw van het multifunctionele publieksgebouw Het Landhuis op Het Nationale Park De Hoge Veluwe haar hoogste punt bereikt.  Het ontwerp is van architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond. Het Landhuis wordt een intieme plek waar bezoekers van het park kunnen ontspannen met uitzicht op de omringende natuur. In hetzelfde gebouw is een parkwinkel en zijn er faciliteiten voor evenementen.

Hoge ruimte met gekromde wanden

De grote dubbele kapvorm van het Landhuis is van veraf al duidelijk zichtbaar.Door de verticale lamellen vangen de bezoekers een eerste glimp op van het bijzondere interieur. De hoge ruimte heeft gekromde wanden en de glaswand biedt een adembenemend en steeds veranderend uitzicht op De Hoge Veluwe.

Boven de hoofden van de bezoekers strekt het gewelfde plafond zich uit over de volledige lengte van de ruimte. Onder het plafond hangen kroonluchters die een betoverend patroon projecteren. Deze lichtinstallatie is ontworpen door Beersnielsen lichtontwerpers en is gebaseerd op een algoritme van de zon die door de bladeren schijnt.

Verbondenheid met omringende natuur

De losse interieurelementen zijn ontworpen in nauwe samenwerking met Vos Interieur. Ook hierin wordt de grootste waarde van het gebouw, de directe verbondenheid met de omringende natuur van De Hoge Veluwe, gereflecteerd. Ruige, maar rijke natuurlijk materialen als leer en eikenhout worden gebruikt. Materialen die in de loop van de tijd alleen maar mooier worden.

Interieurontwerp

‘Een plek om je thuis te voelen’ was een andere belangrijk uitgangspunt voor het interieurontwerp. De ontwerpers hebben hierop ingespeeld door in de glazen gevel intieme nisjes te creëren en aan de kopse kant een grote haard met comfortabele stoelen te ontwerpen. Bart Vos ontwierp voor het restaurant houten banken met bedieningsmeubels op de uiteinden. Deze zijn in de breedte opgesteld waardoor ze de grote ruimte op een subtiele manier breken. Elke bank bestaat uit drie segmenten die ook in een andere configuratie opgesteld kunnen worden. Ook de tafels zijn van zijn hand. Piet Hein Eek nam het ontwerp van de losse stoelen voor zijn rekening en Bolidt ontwikkelde met de ontwerpers een nieuw type strijkvloer in de kleuren van het bos. Het nieuwe multifunctionele gebouw is op dit moment in uitvoering. Er wordt naar gestreefd om het gebouw in het hoogseizoen van 2019 in gebruik te nemen.

Beeld: De Zwarte Hond/Monadnock

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.