Landmark met akoestisch scherm

Nieuws, Project kort

Landmark met akoestisch scherm

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-08-2022

Het markante woonproject Louise Marie in Antwerpen is opgeleverd. POLO Architects, CORES Development en aannemer Vanhout formuleren met dit project een uitgekiend, duurzaam en toekomstgericht antwoord op stedelijke uitdagingen. Kenmerkend voor het project zijn de twee slanke torens die zijn verbonden door een glazen wand. Het scherm zal er, samen met de overkapping van de Antwerpse Ring, voor zorgen dat Louise Marie een centraal gelegen oase van rust wordt op een strategische ligging aan de rand van de stad.

De strategische ligging van dit woonproject langs de zuidersingel biedt bewoners een onmiddellijke toegang tot de ring van Antwerpen en de E19. Maar ook bewoners die de stad in willen, doen dit vlot met de tram, de trein, de bus of de fiets. De toekomstige overkapping van de Antwerpse Ring zal daarnaast heel wat extra voordelen meebrengen voor de buurt rondom Louise Marie.

“Het idee dat je voor rustig en kwalitatief wonen buiten de stad moet gaan wonen, is intussen achterhaald. Een strategische ligging gecombineerd met comfort en rust is de oplossing voor stadsmensen die willen genieten van hun woonomgeving, zonder in te boeten aan mobiliteit. Door een kwalitatieve stadskernverdichting creëren we duurzaam woonaanbod dat zowel kwalitatieve buitenruimte als privacy vooropstelt. Zo krijgt iedereen zijn plek in de stad om te wonen, te werken en vooral…om zich thuis te voelen.” Sophie Deprez – CCO CORES Development

Transparante geluidsmuur

POLO verdeelde de 207 appartementen en penthouses over twee woontorens van elk veertien verdiepingen. Deze twee gebouwen, Louise & Marie, zijn met elkaar verbonden door een indrukwekkende glazen wand. Het scherm buffert de geluidshinder van Ring en Singel en creëert een aangenaam akoestisch microklimaat. De achterliggende appartementen met hun uitpandige terrassen genieten zo van rust en stilte.

Ook aan de buitenschil van beide woontorens voorzag het ontwerpteam een oplossing voor geluidshinder. Daar werden terrassen en balkons inpandig en afsluitbaar volgens het loggiaprincipe.

Interieur

Naast het architectuurconcept stond POLO, in lijn met de interdisciplinaire werkwijze van het kantoor, in voor het interieur van de gemeenschappelijke delen (inkomhal, fietsenberging, polyvalente ruimte). De tijdloze vormgeving wordt gekenmerkt door een zuivere lijnvoering en een bijzondere detaillering. Het gelijkvloers werd licht, open en biedt privacy en rust.

Bij de inrichting viel de keuze op kwalitatieve, duurzame en warme materialen, die een eenheid vormen met de architectuur en het landschap. Via de grote glaspartijen en het doortrekken van de buitenbevloering in de lobby lopen binnen- en buitenruimte naadloos in elkaar over. Louise Marie beschikt daarnaast over een inhouse fitness, een praktische dienstenapp en een inwonende conciërge.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.