Landschappen modelleren in Archicad

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Landschappen modelleren in Archicad

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-09-2023

Bouwpartijen vragen steeds vaker om een BIM-model van een landschapsontwerp. Speciaal hiervoor ontwikkelde KUBUS mogelijkheden in Archicad voor landschapsarchitecten. De voordelen liggen in de efficiëntie en het gemak waarmee zowel in 2D als 3D landschappen zijn te ontwerpen in combinatie met de creatieve vrijheid. Verder zijn er add-ons beschikbaar die maatvoering en inrichting vereenvoudigen.

In Archicad ontwerpen landschapsarchitecten zowel je 2D-tekeningen als 3D-modellen en -impressies. Wijzigingen worden ook hier automatisch in alle varianten doorgevoerd waardoor schakelen tussen verschillende software niet nodig is. Verder is aangeleverde 3D/BIM-informatie in het betreffende terreinmodellen te integreren. Speciaal voor het ontwerpen van landschappen is er een tweetal Add-ons beschikbaar: Land4 en ArchiRadar die ondersteunen met gedetailleerde en topografische informatie.

Land4

De Add-on Land4 is specifiek ontwikkeld voor Archicad en biedt onder andere de mogelijkheid om hoogtelijnen, hoeveelheden, waterdrainage en oppervlaktes in een model te integreren. Hiervoor zijn diverse gereedschappen beschikbaar zoals Easy Spot Level configuration, Dynamic LANDSurfaces en een veilige import en export van data (XYZ). De plug-in is volledig geïntegreerd met de Archicad-gebruikersomgeving en net zo makkelijk en intuïtief in het gebruik.

ArchiRADAR

Met de add-on ArchiRADAR beschikt de gebruiker over een uitgebreide groencollectie voor Archicad. Zo is er de keuze uit meer dan vijftig soorten gedetailleerde 3D-bomen, -hagen en -struiken en hoge resolutie-texturen. Elke plant wordt geleverd in vier tot zes varianten en afhankelijk van de soort heeft het object parameters om de seizoensgebonden bladkleur, bloemen en vruchten te kiezen. Alle varianten zijn geoptimaliseerd voor de CineRender-engine in Archicad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.