Landschapstriënnale 2017 in PARK21

Landschapstriënnale 2017 in PARK21

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-08-2017

Met 56 onderdelen op het programma opent 1 september de Landschapstriënnale 2017 op Landgoed Klein Vennep in Park21 in Haarlemmermeer. Het thema van deze editie is Het ‘Volgende Landschap’.

Landschapstriënnale

De Landschapstriënnale is een driejaarlijks rondtrekkend festival op wisselende locaties in Nederland. Een manifestatie om het landschap te vieren en bewustzijn van de waarde, betrokkenheid en samenwerking te versterken. De vorige drie edities van de Landschapstriënnale vonden plaats in Park Lingezegen (2014), Radio Kootwijk (2011) en in Apeldoorn (2008).

Activiteiten

In totaal staan er op het festival dat duurt tot en met 30 september meer dan 50 programmaonderdelen waaronder:
Tien tentoonstellingen op Landgoed Kleine Vennep met o.a. fotografiewedstrijd ‘Het Volgende Landschap’, Onthulling Polderfiguren in Park21, Prachtlandschap Noord Holland met foto’s van Theo Baart.

Diverse excursies en workshops waaronder Het Eetbare Landschap, Fietsexcursie op Open Monumentendag en Waterwandeling bij Fort Vijfhuizen.

Cultureel programma voor kinderen en volwassenen o.a. het festival Grazende Zwaan ,en literatuur, muziek en beeldende kunst in scholenprogramma Mooi Noord-Holland

PARK21

PARK21 is een nieuwe duurzame bestemming midden in de polder tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en heeft een oppervlak van circa 1.000 hectare, net zo groot als het Amsterdamse bos. PARK21 is een initiatief van de Gemeente Haarlemmermeer en maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. Het eerste deel van het park is al in gebruik.

De Landschapstriënnale is te bezoeken tot en met 30 september 2017.
Adres: Hoofdweg 1041, Nieuw Vennep.
Meer informatie is hier te vinden.

Fotografie: Danny de Casembroot, Kees van der Veer (luchtfoto).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.