Landschapstriënnale Lingezegen

Landschapstriënnale Lingezegen

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-08-2014

Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen. Tijdens de Landschapstriennale die gehouden wordt tot en met 21 september vinden er doorlopend activiteiten en debatten plaats op het gebied van het landschap. Hieronder een aantal lezingen/bijeenkomsten.

Generale gebruikersparticipatie
3 en 24 september
Locatie: Bruispunt Doornik
Tijdens deze drieluik van lezingen, beschouwingen en discussie wordt er dieper ingegaan op de organisatie van participatie in en om Park Lingezegen. Het gaat dan om het  ontwerp, het gebruik en beheer van het park. De bijeenkomsten zijn doorspekt met observaties uit het veld. De eerste drie bijeenkomsten draaien respectievelijk om de thema’s ‘Het Kader’, ‘Publieke participatie en zeggenschap’ en ‘De praktijk van organisatie en beheer’. Op 24 september vindt een slotmanifestatie plaats, waarbij de Stichting Gebruikersraad Park Lingezegen in het leven kan worden geroepen.

Het landschap van de vooruitgang
5 september
Locatie: Boerderij de Bredelaar , Elst
Dit symposium gaat over het verleden, heden en de toekomst  van onze naoorlogse cultuurlandschappen. De grootschalige en vernieuwende manier van het inrichten van het land na de oorlog heeft een grote impact gehad op de plattelandsontwikkeling. Ruilverkaveling was dé manier om de productiviteit en efficiency van de agrarische sector te verhogen. Kunnen we in 2014 de kwaliteiten van deze landschappen zien en waarderen? Hoe gaan we nu om met noodzakelijke ingrepen in het landschap? Aan de hand van lezingen van architectuurhistorici, medewerkers van Staatsbosbeheer en ontwerpers wordt over instandhouding, beheer en nieuwe ontwerpopgaven gesproken.

Nieuwbouw en herstructurering van het Deltaprogramma
10 en 18 september
Locatie: Landgoed Doornik, Bemmel
In het deelprogramma ‘Nieuwbouw en Herstructurering’ van het Deltaprogramma is klimaatbestendig en waterproof ontwikkelen handen en voeten gegeven. Hiertoe is met medewerking van stakeholders een reeks van proeftuinen uitgewerkt. Tijdens de masterclass ‘Waterproof en klimaatbestendig ontwikkelen; lessen van het Deltaprogramma Nieuwbouw en Herstructurering’ worden de resultaten daarvan gedeeld en toegesneden op de praktijk van de deelnemers.

Kijk hier voor meer activiteiten over de Landschapstriënnale Lingezegen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.