Langezijde van Civic Architects is wind- en waterdicht

Actualiteiten, Nieuws

Langezijde van Civic Architects is wind- en waterdicht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-04-2022

Op 21 april 2022 werd de laatste glasplaat gezet in de nieuwe vliesgevel van één van de langste gebouwen in Nederland: Langezijde. Dit nieuwe gebouw op van de ICT Faculteit op de campus van de Universiteit Twente is hiermee volledige wind- en waterdicht verklaard. Bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo/Trebbe en Croonwolter&dros gaan nu aan de slag met de laatste fase: de afbouw.

In 2023 verhuist de faculteit Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC). Het verhuist van het pand aan de Hengelosestraat naar het markante Langezijds op de campus van de UT. Het ontwerp is van Civic Architects, VDNDP en Studio Groen+Schild.

Het pand biedt plaats aan onderwijsruimten, laboratoria, een groot studiecentrum, kantoren en een restaurant. De circa 700 studenten en medewerkers van de ITC Faculteit vormen een hechte internationale gemeenschap. Hierbij past een gebouw dat ontmoeting en inspiratie stimuleert . Langezijds krijgt daarom een ‘sociaal hart’ – de atria met binnentuinen die verbonden zijn met ‘groene longen’ – en vrijwel elke kamer kijkt uit op het groen..

Volgende fase

Met wind- en waterdicht maken van het gebouw, start de volgende fase in de complexe renovatie; de afbouw. De uitvoerenden plaatsen wanden, plafonds, vloeren en deuren en laten een groot deel van de constructies en installaties in het zicht. Na de werkzaamheden is Langezijds straks klaar voor de toekomst én duurzaam met een energielabel van A+++.

Rob Nengerman, bouwprojectmanager bij Campus & Facility Management bij de Universiteit Twente. Hij zegt: “Na vele maanden van ruwbouw werkzaamheden is de afbouw begonnen. Het wordt een mooi en transparant nieuw onderkomen voor de gebruikers!”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.