Le Medi wint Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam

Le Medi wint Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2009

Le Medi heeft de bouwkwaliteitsprijs Rotterdam 2009 gewonnen. Het project van ERA bouw mag zich het beste Rotterdamse bouwproject van het afgelopen jaar noemen. De Productieprijs 2009 voor de corporaties ging naar Woonstad met 402 woningen en voor de marktpartijen naar OCNC (Woonstad/ERA Bouw/Properstok) met 307 woningen. Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) reikte 16 december de jaarlijkse prijzen uit.

Wethouder Karakus: ‘Le Medi is geïnspireerd op architectuur uit de landen rond de middellandse zee. Dat heeft een heel sfeervol en kleurrijk complex opgeleverd. Projecten als deze dragen bij aan het zeer gevarieerde woonaanbod in onze stad. Echt een aanwinst voor Rotterdam.’

Le Medi
Le Medi, bestaand uit 93 nieuwe eengezinswoningen, draagt op exceptionele wijze bij aan de aantrekkelijkheid van Rotterdam als woonstad, benut de kwaliteiten van een locatie en versterkt de leefbaarheid en sociale structuur van een wijk. En Le Medi vervult de woonbehoefte van vele generaties Rotterdammers.


Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam
Rotterdamse bouwprojecten van minimaal vijftien woningen die tussen eind juni 2008 en begin juli 2009 zijn opgeleverd, kwamen in aanmerking voor de Bouwkwaliteitsprijs. Een jury van deskundigen heeft al deze projecten aan de hand van de vastgestelde kwaliteitscriteria beoordeeld. Er is gelet op de architectonische, stedenbouwkundige, bouwtechnische en markttechnische kwaliteiten en op de voortgang van het bouwproces. Ook zijn de uitkomsten van een enquête onder de bewoners meegenomen in de beoordeling.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.