Leertouwer wint KNX Award met luxe villa

Leertouwer wint KNX Award met luxe villa

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-11-2010

Leertouwer BV is de winnaar van de KNX Professionals Award 2010. Het bedrijf won de prijs voor het slim koppelen via KNX van hightech toepassingen in een luxe villa. De Award werd uitgereikt op donderdag 18 november op de beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon te Eindhoven. System Integrator Leertouwer uit Barneveld won de eerste prijs met een KNX-project dat vergaand wooncomfort biedt in een nieuwgebouwde villa.

De kelder van de villa bestaat uit een garage en een relaxruimte met zwembad, sauna en thuisbioscoop. De grote zolderverdieping is mede ingericht als techniekruimte. Naast de gebruikelijke KNX-componenten voor sturing en regeling van verlichting, zonwering, klimaat en ventilatie, zorgen de systemen in deze ruimtes voor de kers op de taart in dit project.

Buiten zijn de tuinverlichting, de bediening van het hekwerk, vijverpompen en beregeningsinstallaties allen aanstuurbaar via KNX. Binnen regelt de bewoner bijvoorbeeld ook de vlamhoogte in de gashaard ermee, evenals de led-verlichting van het zwembad. In de relaxruimte zorgen intelligente AV-koppelingen voor volledige KNX-bediening van de audio-/videoinstallaties en de thuisbioscoop. De koppeling van de uiteenlopende technische snufjes met desondanks een zeer eenvoudige bediening, maakte dit het favoriete project van de KNX Professionals.

Op plaats 2 en 3 eindigden respectievelijk Van Heeswijk Elektrotechniek uit Schijndel en QuoVadis BV uit Baarn.

KNX standaard
KNX is de wereldwijde standaard die het mogelijk maakt om verschillende componenten van gebouwautomatisering onderling te laten communiceren en al de componenten centraal te kunnen bedienen. In Nederland zijn bijna 300 professionele uitvoerders van KNX-projecten actief als KNX-Professionals.

KNX Nederland reikt jaarlijks een award uit aan de installateur of system integrator die volgens de collega KNX-Professionals dat jaar het beste project uitvoerde. Op 20 oktober kozen 70 KNX Professionals uit 13 inzendingen hun 3 favoriete projecten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.