Lelijkste gebouw van Nijmegen

Lelijkste gebouw van Nijmegen

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-02-2014

De stad Nijmegen is op zoek naar het lelijkste gebouw van de stad. Groen Links heeft uit 25 genomineerde panden een top 5 samengesteld. Via de Facebookpagina van GroenLinks Nijmegen kan er tot 16 maart gestemd worden. Ook kan men stemmen in het pand van Groen Links aan de Ziekerstraat.

De uitslag wordt op 17 maart bekendgemaakt. De winnaar krijgt de Pimpbokaal 2014, met de oproep aan de eigenaar om het gebouw mooier te maken. Groen Links hoopt dat deze verkiezing bijdraagt aan een mooie stad.

Top 5 van lelijke gebouwen

Pand van de SNS bank aan het Keizer Karelplein.
Rabobank aan de Grote markt
Intersport aan Plein 44
Gebouw van de technische unie aan het Krayenhofpark
Framy meubelen in de Bottelstraat

Bron en beeld: Groen Links

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
 1. Inofec

  Lelijk van buiten, mooi van binnen?

  Reageer
 2. Bastiaan

  Ik ben benieuwd hoe de gebouwen er van binnen uitzien en hoe de medewerkers zich voelen. Een kantoorruimte is van directe invloed op het welzijn van de medewerkers. Ik vraag me dus ook af of bijvoorbeeld het ziekteverzuim in deze gebouwen hoger dan het gemiddelde is.

  Reageer
 3. Chrit Veugen

  Vaak passeer ik dit gebouw op weg van het station naar het Architectuurcentrum.
  Dit gebouw heeft een eigen ruimtelijk karakter. Afbreken is het kind met het waswater weggooien. Vroeger kocht je hier wasmachines. Denk het blauw even weg. Nu kan het een vegetaziatisch wokcentrum worden, op deze hoek, met die nieuwe hoge overkant!!

  Reageer
 4. stephan Bekker

  Lelijk inderdaad, maar van Framy en Rabo is nog wel iets te maken.

  Reageer
 5. J.M Schilderwerken & Afbouw

  Ik denk niet dat ze het pand zullen afbreken . Ik denk dat er wellicht een metamorfose op de planning terzijnertijd kan komen . Iets wat lelijk is word niet meteen als slooppand gezien , maar door er een verfrissende draai aan te geven welke passend is aan het hedendaagse straatbeeld nieuw leven in te blazen . Bij de oude T.U is het al een wereld van verschil door de shingles te vervangen . Tegenwoordig is duurzaam de nieuwe aanpak dus moderniseren . Veelbedrijfspanden zouden goed doen door zonnecollectoren te gebruiken o.i.d op al die platte daken .

  Reageer
 6. AFAB Bouwadvies Utrecht

  Het pand van Intersport aan het Plein 1944 behoort beslist niet tot de lelijkste panden van Nijmegen. De architectuur geeft een fraai tijdsbeeld en nodigt uit om het pand te transformeren tot bijvoorbeeld fotografiemuseum of galerie der schone kunsten. Er is al zo veel verloren gegaan in Nijmegen. Dit pand moet u eigenlijk behouden.

  Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.