Lely Campus Maassluis open dag

Nieuws

Lely Campus Maassluis open dag

Door: Jacqueline Knudsen | 28-01-2014

Het nieuwe bedrijvencomplex van de Lely Groep in Maassluis is onderscheiden met het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL 5 sterren binnen de segmenten Kantoren en Industriegebouwen. De ‘greenest innovation campus’, zoals Lely haar nieuwe onderkomen heeft betiteld, heeft een omvang van 7,5 hectare, is ontworpen door architect Machiel Hopman, van het Rotterdamse architectenbureau ConsortArchitects en uitgevoerd door Dura Vermeer.  

Integrale samenwerking 

De uiterst energiezuinige bedrijfshal van 22.500 m² BVO groot, waarin Lely haar melkrobots assembleert, behaalde een puntenscore van 88.32%. Het kantoor van 10.500 m² BVO scoorde in totaal 85,32%.  Het behalen van een hoog duurzaamheidsniveau is volgens ConsortArchitects een kwestie van slim ontwerpen en in vroeg stadium alle disciplines samenbrengen in een ontwerpteam. In de Lely Campus werden ontwerp, technische installaties, constructiemethodes en ICT-technologieën op doelgerichte wijze ontworpen en toegepast. Het totale integraal opgezette energieconcept bespaart tot wel 60% aan CO2 emissies ten opzichte van de EPC-norm. Door het dak van de bedrijfshal als parkeerplaats in te zetten, wordt door meervoudig ruimtegebruik  ruim 20.000 m2 aan grond bespaard. Duurzame winst ligt ook in de zorgvuldig afgestemde integratie van de campus in het bestaande landschap. ConsortArchitects en Dura Vermeer werkten in de uitvoeringsfase integraal samen.

Koninklijke opening en open dag

Op donderdag 30 januari 2014 verricht Koningin Máxima de officiële opening van de Lely Campus. Op zaterdag 1 februari 2014 opent Lely haar deuren voor belangstellenden. Bezoekers zijn op 1 februari welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Adres: Cornelis van der Lelylaan 1, 3147 PB Maassluis (navigatieadres: Weverskade 60). De architect en aannemer zullen op de open dag aanwezig zijn.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.