Leren van skaters over de publieke ruimte

Evenementen, Nieuws

Leren van skaters over de publieke ruimte

Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-04-2023

Deze zomer landt de Rotterdam Architectuur Maand met een drijvend festivalhart op het water in de Maashaven. Het festivalhart bestaat uit drie enorme drijvende bakken waarvan eentje volledig in het teken staat van urban sports. Bijvoorbeeld zoals skateboarden, freerunnen, voetbal en dans.

De urban sports-bak is uitgerust met een miniramp, een freerun-parcours en een deel vrije ruimte. Freerunner Onur Eren (RUSH World) maakte het ontwerp voor de bak in samenwerking met Studio Marco Vermeulen. Onur: “In de bak willen we mensen faciliteren om diverse urban sports te doen, maar we willen deze sporten ook ‘tentoonstellen’ en mensen aansporen om ze uit te proberen.

Urban sports kunnen een positieve impact hebben op mensen én de stad; ze zijn goed voor je gezondheid, inclusief omdat ze vrijwel niets kosten en open voor iedereen. Als urban sporter gebruik en zie je de ruimte om je heen ook heel anders – de hele stad is je playground.”

De urban sports-bak in het festivalhart zal een levendige plek worden waar verschillende sporten bij elkaar komen – van freerunnen en skateboarden tot straatvoetbal en dans. Zo ontstaat ook kruisbestuiving én ontmoeting tussen sporters.

Diverse workshops en een Skate Symposium

In samenwerking met onder meer RUSH World en Skateland worden er tijdens de hele maand juni workshops en andere evenementen op het gebied van (urban) sports georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.