Leven in een betonhotel

Leven in een betonhotel

Nieuws
Door: Margriet Brus | 03-12-2013

Erik Bretveld heeft met zijn inzending ‘Leven in een betonhotel’ de ideeënprijsvraag 2013 ‘In de kiem gescoord – Beton voor de natuur’ gewonnen. Bretveld bedacht een betonnen steen met gaatjes die dienst doet als insectenhotel. Zo krijgt de natuur een plek in de stad.

Prachtig insectenhuis

De jury: “Groots gedacht, oogt professioneel en straks een prachtig huis voor solistische bijen, hommels en lieveheersbeestjes.” De steen is goed te produceren en in te metselen. Bretveld kreeg voor zijn idee een voucher ter waarde van € 5.000 voor de verdere ontwikkeling van zijn idee en een betonnen award.

Prikkelend

De Eco-bank van Evy Slabbinck en Jimmy Colliers won niet, maar kreeg wel complimenten van de jury. De Eco-bank biedt een oplossing voor te steile oevers langs kanalen, rivieren en vijvers. De betonelementen zijn een mooie zitplek langs het water. “Het idee heeft veel potentie en is een verrijking voor het leven in het water en rondom de oever. Een prikkelende inzending met toekomst”, aldus de jury.

Wedstrijd

De wedstrijd In de kiem gescoord wordt sinds 2009 elk jaar georganiseerd door het Cement&BetonCentrum om een stimulans te geven aan duurzame en innovatieve ontwikkelingen op betongebied.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.