Lex Hoefsloot winnaar VPRO’S Toekomstbouwers

Nieuws

Lex Hoefsloot winnaar VPRO’S Toekomstbouwers

Door: Petra Starink | 29-10-2018

Lex Hoefsloot heeft de VPRO Toekomst Bouwdepot-prijs gewonnen. De prijs een geldbedrag van 10.000 euro werd zaterdagavond 27 oktober uitgereikt in het programma Toekomstbouwers. Lex ontving de prijs voor zijn zonneauto  Lightyear. 

Lex Hoefsloot

Lex Hoefsloot (27) is medeoprichter van Lightyear, het project dat voortkomt uit het team van de Technische Universiteit Eindhoven dat meedoet aan de Solar Challenge in Australië, Hoefsloot was daar van 2012 tot 2014 teammanager. Nu werkt hij met Lightyear aan een zonneauto die in 2020 op de markt moet komen.  De auto, die een bereik moet krijgen van 400 kilometer, kan niet alleen met een stekker maar ook met zonlicht opgeladen worden. De auto moet volgens Hoefsloot een oplossing bieden voor het mogelijke gebrek aan laadpalen dat ontstaat bij een groeiende markt van elektrisch rijden. Hoefsloot: ‘De grootste laadpaal hangt boven ons in de lucht.’

VPRO Toekomstbouwers

Wilfried de Jong interviewde tijdens de Dutch Design Week 8 jonge ontwerpers die de wereld van morgen vormgeven. Een driekoppige jury onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen koos per aflevering één finalist. Hij werd bijgestaan door kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong.

Andere kandidaten van De toekomstbouwers waren: Mick Geerits (25), Roos Meerman (27), Pim van Baarsen (31), Wouter Corvers (27), Amber Jae Slooten (25), Govert Flint (29) en Teresa van Dongen (30).

Foto: DDW

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.