Lezing Drents museum door Erick van Egeraat

Lezing Drents museum door Erick van Egeraat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-03-2011

Op zondag 20 maart komt Erick van Egeraat naar Assen om zijn ontwerp voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in een lezing toe te lichten. Een unieke kans om de achtergronden en ideeën van zijn ontwerp te horen van de architect die niet alleen in Nederland beroemd is, maar ook in vele andere landen furore maakt.

Ontwerp nieuwbouw Drents Museum
Belangrijk kenmerk van Erick van Egeraat’s ontwerp is de consequente integratie van museum en stad. In een afgewogen spel van gebouw, landschap en water krijgt het Drents Museum met de nieuwe tentoonstellingsvleugel een hernieuwde identiteit. De verspringende, beplante dakvlakken van de nieuwe vleugel verbinden de bestaande tuinen en parken in de stad. Erick van Egeraat creëert zo een voor iedereen toegankelijk parklandschap. Dakopeningen laten indirect daglicht toe tot de onderliggende expositieruimtes. Deze aaneengeschakelde ruimtes verbinden de nieuwe hoofdingang van het museum, het bestaande museumcomplex en het Assense stadslandschap. Erick van Egeraat: “Ons doel was om nieuwe architectonische en economische waarde toe te voegen met het ontwerpen van uitgesproken nieuwe ruimten voor cultuur. Ik ben blij om te zien dat ons ontwerp werkt voor het museum en de stad”.


Aanmelding lezing
De lezing vindt plaats om 13.00 uur in de Schalmzaal van het kunstencentrum ICO, schuin tegenover het nieuwbouwterrein van het museum. Het Drents Museum is op dit moment gesloten vanwege de bouw van de tentoonstellingsvleugel en de herinrichting van het bestaande gebouw. Het museum heropent half november 2011. Om de lezing bij te wonen kan men zich tot vijf dagen van tevoren opgeven bij de afdeling boekingen van het museum: via de e-mail [email protected] of telefoonnummer (0592) 37 77 09. Kaarten zijn E 7,50 per persoon.

Lees ook:
Aanbesteding nieuwbouw Drents Museum rond
Vormgevers Drents museum bekend

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.