Lezingenreeks: ‘gewoon goed wonen en werken’

Actualiteiten, Nieuws

Lezingenreeks: ‘gewoon goed wonen en werken’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-04-2022

Op 28 april a.s. organiseert het Keilecollectief het eerste deel van een lezingenreeks onder de naam ‘Gewoon goed wonen en werken’. Op deze eerste avond spreken ontwikkelaar Joeri Bal van HEEM en architect Koen Drossaert van architectenbureau HUB. Met introductie door Ninke Happel van HCVA .

Wie of Wat is er nodig om binnen een circulaire en collectieve ontwikkeling gewoon goed wonen en werken mogelijk te maken? Met een aantal lezingen door zelfstandige denkers verkennen we de succesfactoren van een goede woon-werk ontwikkeling.

De Ontwikkelaar

Joeri Bal is ontwikkelaar en heeft zich gespecialiseerd in co-housing. Inmiddels heeft hij diverse projecten opgeleverd met een grote hoeveelheid collectieve functies zoals zwemvijvers, fietsenstallingen, tuinen en logeerkamers.

Zijn projecten kaderen vaak binnen erfgoedopgaves. Wat levert co-housing op en welke keuzes moet je als ontwikkelaar maken om co-housing succesvol te laten zijn? Wat moet je doen en vooral ook laten? Wat is de waarde van erfgoed in de ontwikkeling? Zijn ervaring biedt veel kennis van het optoppen van bestaande gebouwen.

De architect als structuurontwerper

Koen Drossaert is architect en medeoprichter van het Belgische architectenbureau HUB, die van grote industriële gebouwen toch nog architectuur kan maken. Is het de ontwerpopgave van de toekomst om structuren ontwerpen met een dusdanig sterk karakter dat ze worden gekoesterd? Hoe draagt een flexibele structuur met een inbouwpakket bij aan toekomstbestendigheid? Met projecten als Blue Gate Antwerpen, De Waterduivel en De Parkeerhub laat HUB zien hoe om kan worden gegaan met de toenemende behoefte aan flexibiliteit.

  • Locatie: Keilepand, M4H, Keilestraat 7-9, 3029 BP Rotterdam, ingang aan de Voedseltuin.
  • Tijdstip: 28 april 2022, van 19.30h (inloop 19.00h) tot 21.30h
  • Aanmelden via eventbrite.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.