Lezing Studioninedots/DELVA

Nieuws

Lezing Studioninedots/DELVA

Door: Petra Starink | 31-01-2018

Arie van der Neut van Studioninedots en Steven Delva van Delva Landscape Architects geven op 19 februari een duolezing in Architectuurcentrum Eindhoven. Zij hebben ervaring bij transformatie van voormalige binnenstedelijke industriegebieden o.a. de transformatie van Buiksloterham Amsterdam, Cobercoterrein in Arnhem en Wisselspoor Utrecht.

Herontwikkeling

Op dit moment zijn zij bezig met een plan voor de herontwikkeling van het Campina-terrein aan het Eindhovense kanaal in Eindhoven. De nieuwe eigenaar projectontwikkelaar BPD wil de oude fabriekspanden combineren met woningbouw en er een autovrije wijk van maken. De wijk krijgt de naam De Zuivelfabriek.

Strategische aanpak stedenbouw

De aanpak van studioninedots/DELVA is interdisciplinair. Landschap, stedenbouw, architectuur en interieur komen voort uit één centrale visie. In die visie staat de ambitie centraal om een veelal onzichtbaar gebied terug te geven aan de stad. Het team pleit voor een strategische aanpak van de stedenbouw waarbij de bestaande kwaliteiten en de potentie bewaakt worden en waar ruimte is voor experiment en vrijheid voor toekomstig gebruik.

Duolezing Steven Delva  en Arie van der Neut
19 februari 2018
Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven
20.00 uur
Toegang is gratis

Illustratie: Studioninedots/DELVA Landscape Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.