Lezingen en rondleidingen over Italiaanse en Nederlandse architectuur

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Lezingen en rondleidingen over Italiaanse en Nederlandse architectuur

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-06-2022

How will we live together?’ was de titel van de architectuurbiënnale van Venetië in 2021, samengesteld door Hashim Sarkis. Vanaf mei 2022 vindt een reeks lezingen en rondleidingen onder deze titel plaats in het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. Op vier avonden geeft telkens een Italiaanse en een Nederlandse architect een presentatie, gevolgd door een rondleiding door architour. Op 24 en 25 juni: vindt de tweede avond plaats onder de naam Re-Set. Hier spreken Cristiana Chiorino en Inez Tan.

In de context van groeiende politieke tegenstellingen en economische ongelijkheid is leefbaarheid in steden overal ter wereld een belangrijk onderwerp. De partners van het internationale Guiding Architects netwerk delen deze thema’s in hun werk als architect en tijdens de rondleidingen in hun steden met het publiek.

Lezingen en rondleidingen

Overtuigd dat een uitwisseling van deze ervaringen bijdragen kan tot een interessant debat en een beter begrip van onze huidige toestand, heeft architour (als lokale partner van Guiding Architects) in samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura een reeks lezingen en rondleidingen over vier verschillende thema’s geïnitieerd.

Het eerste evenement heeft onder de titel Habitat de opzet van wijken, woon- en schoolgebouwen in Milaan en Amsterdam vergeleken. Op 24 en 25 juni zal het onderwerp Re-set zijn. De avond gaat dan over de transformatie en renovatie van publieke gebouwen in Turijn en Amsterdam. Hierna volgen Resilience, over watermanagement en bouwen op en onder het water in Venetië en Amsterdam. Het laatste evenement heet Link It! en is gewijd aan het thema mobiliteit, met voorbeelden uit Rome en Amsterdam.

Op de volgende dag vindt telkens een architectuurrondleiding plaats waarbij het thema verder toegelicht en uitgediept wordt. Architect Paul Vlok van architour neemt de deelnemers mee op excursie naar een interessant gebied in Amsterdam.

Voertaal van de evenementen is Engels.

Re-set

Vrijdag 24 juni 2022, 17.00-19.00 uur

 • Lezing: Museums in Turin, from après-FIAT to après-ski
  (Cristiana Chiorino, architect, gepromoveerd op P.L. Nervi, eigenaar TourArch en eigenaar Comunicarch Turijn)
 • Lezing: Analogy of the existing
  (Inez Tan, architect Office Winhov, Amsterdam)
  Locatie: Istituto Italiano di Cultura, Keizersgracht 564, Amsterdam

Zaterdag 25 juni 2022, 10.00-13.00 uur

 • Rondleiding: National Holocaust Museum (Paul Vlok / architour)

De toegang is gratis. Inschrijven via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.