Lezingen landschapsarchitectuur

Lezingen landschapsarchitectuur

Lezingen, Nieuws
Door: Petra Starink | 09-11-2012

De Academie van Bouwkunst in Amsterdam organiseert in november en december 5 lezingen rond het thema landschapsarchitectuur in Europa. Naast Eric Luiten, Rijksadviseur voor het landschap, en Anouk Vogel, een van de meest spraakmakende landschapsontwerpers in Nederland, zijn 3 sprekers te gast van de nieuwe Europese masteropleiding voor landschapsarchitectuur (EMiLA) waar ook de Academie deel van uitmaakt.

Het Europese landschap wordt sterk bepaald door haar regionale diversiteit. Stedelijk of landelijk, dit culturele erfgoed is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van leven in Europa en vormt een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Voor deze serie heeft Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur, vijf landschapsarchitecten uitgenodigd om te spreken over hun projecten en hun benadering van regionale en Europese identiteit. Samen vormen ze een nieuwe blend van nationale tradities, zegt Timmermans, die een voorbeeld zijn voor een nieuwe Europese stijl in de landschapsarchitectuur.

Met: Eric Luiten (15/11), Marti Franch (22/11), Anouk Vogel (29/11), Lisa Mackenzie (6/12) en Thierry Kandjee (13/12).

De lezingen vinden plaats op donderdagavond in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Reserveren is niet mogelijk. Voertaal is Engels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.