1·Lectures| Caroline Bos

1·Lectures| Caroline Bos

Lezingen
Door: Petra Starink | 17-10-2017

Tijdens de 1·Lectures op 19 oktober spreekt medeoprichter en hoofd stedenbouwkundige van UNStudio Caroline Bos op de Academie van Bouwkunst over Knowledge Tools’: architecture as a knowledge practice and how knowledge is applied toegelicht in de recente publicatie ‘Knowledge Matters’.

Ben van Berkel

Caroline Bos studeerde Kunstgeschiedenis aan het Birkbeck College van de Universiteit Londen en Urban and Regional Planning aan de Faculteit van Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. In 1988 richtte zij samen met Ben van Berkel het Van Berker en Bos Architectuurbureau op, waarmee zij de theorie uitbreidde naar de architectuurpraktijk. In 1998 was zij medeoprichter van UNStudio.

Als gastdocent heeft ze lesgegeven aan Princeton University, het Berlage Instituut in Rotterdam, de Academie van Beeldende Kunsten in Wenen en de Academie van Bouwkunst in Arnhem. In 2012 kreeg ze een ereprofessoraat aan de Faculteit van architectuur, bouwkunde en stedenbouw van de Universiteit van Melbourne.

UNStudio

UNStudio heeft kantoren in Amsterdam, Shanghai en Hongkong. Bekende projecten van hun hand zijn het station Arnhem , het Mercedez Benz Museum in Stuttgart en de Erasmusbrug in Rotterdam.

Datum: donderdag 19 oktober, 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, Amsterdam
Tickets: €5,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.