1·Lectures Do Janne Vermeulen en Mathew Vola over HAUT

1·Lectures Do Janne Vermeulen en Mathew Vola over HAUT

Lezingen
Door: Petra Starink | 14-08-2018

Op 30 september is er weer een 1·Lectures met Do Janne Vermeulen van team V Architectuur en Mathew Vola van Arup over gebouw HAUT, het hoogste hybride houten gebouw van Nederland. De toren van 73 meter hoog wordt in 2020 opgeleverd. De 2 sprekers vertellen hoe het project in gang is gezet en over de belangrijke rol van de gemeente Amsterdam, die een tender uitschreef met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en milieukwaliteit, en van ontwikkelaar Lingotto die dit innovatieve ontwerp in opdracht heeft gemaakt.

Houtconstructie van HAUT

De houtconstructie van HAUT is gekozen vanwege het duurzame karakter: kooldioxide wordt opgeslagen in de cross laminaatconstructie. De toepassing van CLT-panelen voor grote delen van de hoofdconstructie en het gebruik van energieopwekkende gevels maken HAUT tot een prototype van duurzame en innovatieve architectuur. HAUT staat voor ‘haute couture’, architectuur op maat: de houten structuur maakt het gebouwontwerp flexibel, waardoor eerste kopers mede-opdrachtgevers kunnen zijn die grote invloed hebben op de inrichting van hun appartement.

Integraal ontwerp

Tijdens de lezing wordt dieper ingegaan hoe Team V en Arup een overtuigend integraal ontwerp hebben gemaakt dat zich richt op duurzaamheid, kwaliteit van leven, iconische aanwezigheid en het verleggen van de grenzen van hoogbouwstructuren wereldwijd.

Donderdag 20 september 2018, 20.00 uur
Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213
Prijs: €5,-  via de online ticketshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures

De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met de Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.