1·Lectures| Rients Dijkstra

Lezingen

1·Lectures| Rients Dijkstra

Door: Petra Starink | 31-10-2016

In samenwerking met de Academie van Bouwkunst brengt Architectuurcentrum Amsterdam uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in de 1·Lectures lezingenreeks. Donderdag 3 november is architect en stedenbouwkundige Rients Dijkstra te gast. Hij bespreekt een selectie van projecten van zijn bureau Maxwan architects+urbanists. Hij deelt ook zijn ervaring als supervisor bij projecten van Centraal Station Rotterdam en Leiden, Barking Riverside Project London en de Groene Singel Antwerpen.

Maxwan architects+urbanists 

Rients Dijkstra is oprichter van het Rotterdamse ontwerpbureau Maxwan architects+urbanists. In augustus 2012 trad Dijkstra aan als Rijksadviseur infrastructuur en stad, voor een periode van vier jaar. Sinds een jaar is hij hoogleraar Urban Design aan de TU Delft.

Naast Nederlandse projecten boekt Maxwan ook succes in het buitenland. Het bureau staat bekend om de sterke innovatiedrang waarbij continue wordt gezocht naar (her)definiëring van de ruimtelijke kwaliteit in stedelijke gebieden. In de 1·Lectures lezingenreeks waren eerder de architecten Pi de Bruijn, Wiel Arets en Felix Claus en Eric-Jan de Rooij te gast.

Bezoekersinformatie
Datum: Donderdag 3 november om 20.oo uur.
Locatie: TipTop zaal, Academie voor Theater en Dans (voormalige Theaterschool), Jodenbreestraat 3, Amsterdam
Prijs: €5,- Tickets zijn te koop via de webshop van Arcam of aan de deur vanaf  19.30 uur. Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Voertaal is Engels.

Foto: College van Rijksadvieurs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.