1.Lectures Hannah Schubert, Leo van Broeck en Mark Minkjan

Lezingen

1.Lectures Hannah Schubert, Leo van Broeck en Mark Minkjan

Door: Petra Starink | 17-01-2019

Op 14 februari houdt landschapsarchitect Hannah Schubert een lezing rondom haar boek en onderzoek ‘Tweede Natuur –en langzame, natuurlijke transformatie als alternatief voor sloop’. De lezing wordt gehouden in het kader van de reeks 1.Lectures georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in samenwerking met de Academie van Bouwkunst.
Leo van Broeck, Vlaams Bouwmeester en Mark Minkjan van Failed Architecture zijn ook uitgenodigd om te spreken.

Er is geen ruimte voor het onbestemde

Nederland mist plekken waar de ordening is losgelaten. Elke centimeter heeft een bestemming, die ook nog eens is vastgelegd in regels en besluiten. Er is geen ruimte voor het onbestemde, voor de ruige natuur die ongebreideld zijn gang kan gaan’, zegt landschapsarchitect Hannah Schubert (1982). Met haar project Tweede Natuur wil ze niet alleen natuur meer ruimte geven, ze geeft ook gefaalde gebouwen een tweede kans. Daarnaast transformeert ze – soms nauwelijks gebruikte – openbare ruimte in avontuurlijke speellandschappen. Lees hier het artikel geschreven door Jeroen Junte in ArchitectuurNL nummer 3 van 2018

Landschapsarchitect Hannah Schubert

Landschapsarchitect Hannah Schubert studeerde in 2015 cum laude af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam op het project Tweede natuur. Naast dat zij werkzaam is als landschapsarchitect, is zij freelance schrijver en gastdocent aan de Academie van Bouwkunst. Voor Architectuurcentrum Amsterdam nam zij in 2017 deel aan het visualiseren van de verkiezingsprogramma’s van de gemeente Amsterdam in het project Partijlijnen. 

Vlaams bouwmeester Leo van Broeck

Leo van Broek is sinds 2016 Vlaams Bouwmeester. Voor Tweede Natuur heeft hij een bijdrage geleverd met het artikel ‘Tweede natuur, omdat de eerste bijna op is? In Vlaanderen bestaat het project ‘Ruimte voor sloop’, geïnitieerd door KU Leuven en HoGent-KASK, dat in 2017 het Bouwmeesterlabel verkreeg. Doel van het project is, met gezamenlijk werk van studenten en docenten, een maatschappelijk draagvlak creëren voor het terugdringen van de verharding in de Vlaamse open ruimte. 

Mark Minkjan hoofdredacteur Failed Architecture

Mark Minkjan leverde een bijdrage aan de publicatie met zijn artikel ‘De verademing van de moderne ruïne’. Minkjan is geograaf en architectuurcriticus. Hij is hoofdredacteur van Failed Architecture, een platform voor kritische stedelijk discours via een online magazine, podcasts, evenementen etc.

1Lectures Tweede Natuur | Hannah Schubert, Leo van Broeck, Mark Minkjan 
Datum: donderdag 14 februari 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Prijs: €7,50- | Verkrijgbaar via de ticketshop
Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.