1.Lectures Kengo Kuma

Lezingen

1.Lectures Kengo Kuma

Door: Petra Starink | 18-07-2018

De Japanse architect Kengo Kuma komt op 17 september naar Nederland en opent met zijn lezing in de Zuiderkerk het nieuwe seizoen 1Lectures. Deze lezing wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, de Academie van Bouwkunst Amsterdam en de Gemeente Amsterdam. Twee dagen voor deze lezing is Kuma in Schotland voor de opening van V&A Dundee, de eerste plek van het V&A Museum buiten Londen en ontworpen door de Japanner en zijn team.

Architect  Kengo Kuma

Kengo Kuma (1954), richtte in 1990 Kengo Kuma & Associates op. In 2009 werd hij aangesteld als hoogleraar aan de Graduate School of Architecture van de Universiteit van Tokio.  Belangrijke werken van Kuma zijn: Noh Stage in the Forest, Toyoma Center for Performance Arts (bekroond met de jaarlijkse prijs 1997 van het Architectural Institute of Japan) Bato-machi Hiroshige Museum (bekroond met de Murano Prijs). Recente werken zijn het Nezu Museum (2009, Tokio), het Yusuhara Marche en het Wooden Bridge Museum (2010), het Asakusa Cultuur- en Toerismecentrum (2012) en het Nagaoka Stadhuis Aore. (2012) en Kabukiza (2013).

Projecten buiten Japan

Buiten Japan zijn onlangs het Besançon Music Center, het FRAC Marseilles Aix-en-Provence Conservatoire en het Folk Art Museum van de Chinese Academie voor de Kunsten voltooid. Kuma is ook een fervent schrijver. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Chinees en Koreaans.

1Lectures Kengo Kuma

Datum: maandag 17 september 2018
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam
Tickets: €10,- Online verkrijgbaar
Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam kunnen gratis naar binnen reserveren gewenst.
Meer informatie is te vinden bij ARCAM

Foto: V&A Dundee Schotland architect Kengo Kuma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.