1.Lectures Reinier de Graaf en Gert-Wim Bos

Lezingen

1.Lectures Reinier de Graaf en Gert-Wim Bos

Door: Petra Starink | 14-02-2019

Op 28 februari geven Reinier de Graaf, architect bij OMA en Gert-Wim Bos, directeur bij ontwikkelaar COD een lezing over nhow, Amsterdam Rai Hotel. Het hotel met de 3 gedraaide driehoekige volumes wordt het grootste hotel van de Benelux. De lezing wordt gegeven in het kader van de 1.Lectures georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in samenwerking met de Academie van Bouwkunst. Voor deze keer is het podium de OBA op het Oosterdok.

nhow hotel

Het nhow hotel met 650 kamers heeft een restaurant, bar, live tv-studio en biedt ruimte aan zowel werk als entertainment, dit ook na de openingstijden van  evenementen in de RAI. De gevel van het hotel is gemaakt van aluminium en een vulling van glaspanelen.

Het gebouw telt 24 verdiepingen, waarvan 19 verdiepingen. De hotellobby is verdeeld over twee verdiepingen, met op de begane grond afzonderlijk verhuurbare winkelruimten en op de eerste verdieping een hotellounge en bar.

Reinier de Graaf

Reinier de Graaf trad in 1996 in dienst bij OMA. Hij is verantwoordelijk voor bouw- en masterplanning projecten in Europa, Rusland en het Midden-Oosten, waaronder Holland Green in Londen (voltooid in 2016), het nieuwe Timmerhuis in Rotterdam (voltooid in 2015), G-Star Headquarters in Amsterdam (voltooid in 2014), De Rotterdam (voltooid in 2013) en de woontorens Norra Tornen in Stockholm. In 2002 was hij mede-oprichter van AMO, de denktank van OMA, en produceerde hij The Image of Europe, een tentoonstelling over de geschiedenis van de Europese Unie

Gert-Wim Bos directeur COD

Gert-Wim Bos is directeur van COD, vastgoedontwikkelaar. De naam COD is een afkorting van Cradle of Development. Uit elf partijen die meedongen naar het ontwikkelen van een hotel in de Groen Zoom, de driehoek tussen de RAI, A10 en Europaboulevard, kwam uiteindelijk COD, Being Development, OMA en NH Hotel Group als winnaar uit de bus. Andere gebouwen in Amsterdam van de hand van COD zijn onder andere De Werf bij de NDSM werf, Hof Prinsengracht en het Generator Hotel.

1Lectures

1.Lectures|Creating an icon|Reinier de Graaf (OMA) & Gert-Wim Bos
Datum: donderdag 28 februari 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing
Locatie:  OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL, Amsterdam.
De lezing is inmiddels uitverkocht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.