Anne Geenen (Site Practice) geeft college over haar vak

Anne Geenen (Site Practice) geeft college over haar vak

Lezingen
Door: Petra Starink | 30-03-2021

Anne Geenen vormt samen met David Schmidt het architectuur-en ontwerpbureau Site Practice. Op 6 april geeft Anne bij Architectuurcentrum Nijmegen een online college over haar werk. Site Practice won in 2020 met het ontwerp Hennephof de prijsvraag voor 70 betaalbare, circulaire en sociale huurappartementen in het Hof van Holland in Nijmegen Noord.

Aandacht voor ecologische en economische duurzaamheid

Het bureau werkt sinds 2018 in Mumbai en Amsterdam vanuit een sterke betrokkenheid met het maak- en bouwproces. Met een bijzondere aandacht voor sociale, ecologische en economische duurzaamheid ontwerpen ze gebouwen, plekken en objecten in Zuidoost-Azië, India, het Midden-Oosten en Europa. Site Practice won vorig jaar de AD100 Award, en werd genomineerd voor de ARC20 Jong Talent Award.

Woongebouw in kalkhennep

Site Practice won in 2020 de door Stichting Volksbelang 1895 uitgeschreven prijsvraag voor 70 betaalbare, circulaire en sociale huurappartementen in het Hof van Holland in Nijmegen Noord. Het bureau profileert zich met het ontwerp voor een 8-laags woongebouw in kalkhennep volgens de jury als een echte innovator door ambitie en durf op het gebied van circulariteit, ecologische en sociale duurzaamheid. Kalkhennep wordt nog weinig toegepast in bouwprojecten. Niet terecht volgens het bureau, want het leent zich uitstekend voor toepassingen bij de transitie naar klimaatadaptief bouwen.

Het online college op 6 april wordt ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem. Start is om 16.00 uur. Aanmelden kan hier

Site Practice is een architectuur- en ontwerpstudio gevestigd in Mumbai en Amsterdam en werd opgericht door Anne Geenen en David Schmidt in 2018. Voordat ze Site Practice oprichtte, was Anne Geenen partner bij Case Design en medeoprichter van het meubelmerk Casegoods. Ze studeerde cum laude af aan de TU in Delft en deed professionele ervaring op bij Studio Mumbai, B.V. Doshi en David Chipperfield Architects Berlin. Ze heeft lesgegeven bij Parsons, Indian School for Design and Innovation in Mumbai en op de TU Delft. David Schmidt was medewerker bij 6a Architects in Londen, waar hij leiding heeft gegeven aan het ontwerp van verschillende internationale cultuur- en kunstgebouwen. Hij studeerde Architectuur, stedenbouw en bouwwetenschappen aan de ETH Zürich en de TU Delft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.