Architect Matthijs de Boer over de binnenstad

Lezingen

Architect Matthijs de Boer over de binnenstad

Door: Petra Starink | 11-10-2016

lezing over binnenstadDonderdag 13 oktober geeft stedenbouwkundige en architect Matthijs de Boer in Theater de Vest in Alkmaar een lezing over de Nederlandse binnenstad. Matthijs de Boer leidt het Rotterdamse bureau mdbs. Ontwerpprojecten en onderzoek behoren tot zijn dagelijks werk. De rode draad in zijn werk is transformatie van de stad.

Aantrekkelijke leefomgeving

Nederlandse binnensteden etaleren een enorme rijkdom aan authentieke stedelijke ambiance. Met hun rijke historie, dynamiek, hoge bebouwingsdichtheid, mix van voorzieningen, wonen en werken, fijnmazige structuur en diversiteit aan openbare ruimtes met een menselijke maat bieden ze een duurzame, aantrekkelijke en hoog gewaardeerde leefomgeving. We moeten af van de jammerlijke simplificatie binnenstad is winkelcentrum.

Begrip binnenstad

Het is belangrijk om te begrijpen wat de binnenstad is. De begrippen binnenstad en (stads-) centrum worden vaak door elkaar gebruikt zonder helder onderscheid of duidelijke definitie. Daardoor wordt de discussie niet scherp gevoerd, ontstaat er gemakkelijk verwarring en kunnen kansen worden gemist. In zijn lezing probeert De Boer orde te scheppen in het binnenstadsdebat,en handreikingen te geven.

Een paar jaar geleden verscheen het boek ‘Binnen in de Stad, ontwerp en gebruik van publieke interieurs’ van Matthijs de Boer. Meer info via www.mdbs.nl.

Programma
Donderdag 13 oktober, 20.00 uur
Pleinzaal TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2,  Alkmaar
Toegang 5 euro, Vrienden en sponsoren 3 euro

De avond wordt georganiseerd door Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.