Baksteen, van drager naar bekleding

Lezingen

Baksteen, van drager naar bekleding

Door: Petra Starink | 16-06-2016

In Nederland worden jaarlijks 1188 miljoen bakstenen  geproduceerd. Architectuurcentrum Rondeel in Deventer organiseert donderdag 23 juni een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over de toepassing, de steenkeuze en het verschil in het gebruik van de baksteen vroeger en nu.

Metselen op traditionele wijze

De eerste inleiding wordt gegeven door Johan Venema, directeur van Venema Restauratie in Apeldoorn. Hij zal een inleiding houden over het metselen en voegen op authentieke en traditionele wijze, zoals dat 150 jaar geleden werd gedaan, volledig op kalkbasis. Referenties van Venema Restauratie zijn het Rijksmuseum Amsterdam, de kademuren in Deventer en Museum de Fundatie in Zwolle.

Baksteenarchitectuur

De tweede inleiding wordt verzorgd door architect Joris Molenaar van architectenbureau Molenaar en Co in Rotterdam. Hij vertelt zijn ideeën over textuur en reliëf in baksteen als de ‘jas’ om een gebouw…: ‘baksteenarchitectuur en de vrijheid om je eigen tenue te kiezen’, het zoeken naar nieuwe vormen en toepassingen van baksteen nu dit klassieke materiaal van drager bekleding is geworden.

De bijeenkomst in Architectuurcentrum Rondeel begint om 20.00. Toegang is gratis. Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18 c, Deventer.
In Rondeel is tevens de expositie Steengoed…Keibest nog tot 10 juli te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.