Conferentie deconstructie en hergebruik

Conferentie deconstructie en hergebruik

Lezingen
Door: Petra Starink | 12-04-2017

Tijdens de ‘Deconstruction Conference’ op 24 en 25 april op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft gaan 12 internationale sprekers onder aanvoering van Lionel Devlieger en Maarten Gielen van ROTOR in op hergebruik in de bouw. De rode draad op de conference is het recyclen van materialen en gebouwdelen. Welke obstakels zijn er te overwinnen om hergebruik in de bouw weer vanzelfsprekend te maken en moeten ontwerpers hun ontwerpproces veranderen?

Hergebruik in de bouw

Om hergebruik in de bouw weer vanzelfsprekend te maken, moeten hardnekkige gewoontes overwonnen, wetgeving herschreven, protocollen opnieuw uitgevonden; en assemblagetechnieken heroverwogen. In de afgelopen tien jaar hebben deskundigen en ontwerpers zich hier al hard voor gemaakt met zichtbaar resultaat.

Ontwerp en beleid

Eva Prats, (Floris & Prats Architects Barcelona) Ted Reiff (oprichter the ReUse People of America), Anne Nicklin (CEO reusewood.org) en Reinier de Graaf (OMA) gaan tijdens de conferentie in op de laatste ontwikkelingen in uitvoering, ontwerp en beleid.

Architectuurstudio ROTOR

Devlieger en Gielen van Architectuurstudio ROTOR zijn dit voorjaar Visiting Professors aan de Faculteit Bouwkunde. Naast het geven van lezingen en masterclasses bedachten ze deze tweedaagse internationale conferentie over deconstructie en hergebruik. Het congres is ook de start van de onderzoeksstudio ‘Deconstruction’, die ROTOR verzorgt.

De toegang voor de lezing is gratis.
Adres: Julianalaan 134, Delft
Programma en registratie

Beeld: ROTOR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.